Hollen of stilstaan

Herken je je hierin?

Je doet of iets voor 110 % of helemaal niet. Je huis is soms keurig opgeruimd en soms een grote bende.
Je sport af en toe heel fanatiek, tot je geveld wordt door verzuurde spieren of andere blessures (omdat je even vergat hoe belangrijk opwarmen en opbouwen is), en dan weer een tijd helemaal niet?

Op deze manier krijg je een slecht beeld van jezelf, je bent niet in staat gedurende langere tijd stabiel te zijn. Je hebt aan aansporing van buitenaf niet genoeg, je moet de wil kunnen opbrengen om de dingen te doen die je energiek, fit en vrolijk maken.

Het belangrijkste is dat je de lat voor jezelf niet te hoog legt. Niemand is perfect. We hebben het allemaal druk, we vergeten allemaal wel eens een afspraak, of maken een dubbele : )
Met kleine stapjes een ingesleten patronen proberen te veranderen werkt beter dan jezelf straffen voor het feit dat je weer een dag niet hebt ge.....  vul zelf maar in.
Doe dingen waar je plezier in hebt en die binnen je mogelijkheden passen. Als je door je kinderen geleefd wordt, huur dan een oppas in of vraag een vriendin/buurvrouw eens op te passen.
Als een sportschool te duur voor je is, ga dan hardlopen, maar bouw dat wel eerst op en loop langzaam en niet te hard! Prijs jezelf met de vorderingen die je maakt en verslap niet (in je wil). Elke kilometer is een uitdaging. Beloon jezelf hierna bijvoorbeeld met een warm bad of een fijne film en een kop warme chocolademelk (zonder slagroom : )), hoewel eenmaal per week - dan mag dat best !

Als jij niet goed voor jezelf zorgt, wie doet het dan???  

SUCCES !

1 opmerking:

  1. Wow wat een leuke site :) ik proef alles out zoals die Arabische gom

    BeantwoordenVerwijderen