Wil je jezelf of iemand anders eens goed verwennen? Ik word altijd helemaal blij als ik een dampende kom van deze soep voor mijn neus heb staan.
Nodig voor 2 koppen p.p.:
4 prei-stengels in grove stukken gesneden en gewassen, 1 tl kerriepoeder, een teen knoflook, 1 gesnipperd sjalotje, 500 ml kippenbouillon van een blokje, 100 ml crème fraîche en 1 à 2 bakjes Hollandse grijze garnaaltjes (lekker ruim!)
Bak de prei met het gesnipperde sjalotje en een uitgeperste teen knoflook in een scheut olijfolie zachtjes aan en fruit de kerriepoeder mee. Houd het vuur zo laag dat de prei zijn mooie knalgroene kleur niet verliest. Doe na 10 minuten het geheel over in een soeppan en giet er de warme kippenbouillon bij. Pureer goed met een staafmixer tot alle stukken prei klein zijn en voeg de crème fraîche toe. Breng royaal op smaak met Maldon zeezout en wat grove zwarte peper. Proef en kijk of er nog meer zout bij moet.
Pureer tot het geheel lekker schuimig is. Warm de garnaaltjes op in de warme soep en schep 2 grote kommen vol. Garneer met wat zwarte peper en vlokjes zeezout. Serveer met in grote schuine plakken gesneden stokbrood of met in de oven geroosterde crostini met knoflook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten