Gnocchi di patate in tomatensaus met kalkoen/kip en spinazie

Gnocchi di patate met kip en verse spinazie

Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappels worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze boven komen drijven.

Snijd ui, knoflook, tomaat, courgette en kalkoen/kipfilet in kleine blokjes. Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout. Haal ze uit het water wanneer ze boven komen drijven. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin een ui en wat knoflook. Voeg na een paar minuutjes de tomaat en de courgette en het vlees toe. Bak een paar minuten op hoog vuur. Bak een paar handen spinazie en een handje basilicumblad mee en laat slinken. Voeg wat suiker naar smaak toe. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en laat 15 min. pruttelen. Voeg 5 min. voor het einde de gekookte gnocchi toe en laat opwarmen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten