Raw Food : het pure eten

Heb jij al een mandoline?

Een...wat? Een mandoline, zo'n handige rasp, waarmee je flinterdunne plakjes kunt maken als je er een stuk groente over heen en weer beweegt. Veel mandolines hebben bovendien een functie, waarmee je staafjes kunt maken, handig voor bijvoorbeeld een wortel, courgette of koolraapsalade. Voor € 15,00 te koop bij de huishoudwinkel.

Zo wordt Raw Food eten nog lekkerder en leuker.

recept idee:

Millefeuille met courgette en peer.

Voor de dressing:
  • 1 el limoensap
  • 2 el sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • ½ tl sesamzaad
  • ½tl gepeld hennepzaad
  • snufje zout en peper
En verder
  • 2 middelgrote courgettes
  • 3 peren
  • 4 tl muntblaadje
  • 6 tl fijngehakt gedroogd rood zeewier (natuurwinkel)

 Meng alle ingrediĆ«nten van de dressing. Snij de courgettes met de spiral slicer tot spaghetti. Snij de ongeschilde peren met de mandoline in plakken van 2 mm dik.  Reken op 3 plakken per persoon.

Leg op ieder bord een plakje peer met daarop een hoopje courgette spaghetti. Leg daarop weer een plakje peer, en vervolgens weer en hoopje spaghetti, enz. 

Besprenkel het geheel met wat dressing en strooi er wat zeewier en fijngehakte munt overheen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten