Tel Aviv! Nigella's salade van watermeloen, feta en zwarte olijven

Ga je vandaag picknicken?  

Ik beveel je onderstaande salade van ♥ aan


Hoe onwaarschijnlijk het ook mag klinken, deze combinatie is zonder meer fantastisch, je proeft zowel hartige en verfrissende smaken tegelijkertijd! Je kunt deze salade tot de absolute essentie terugbrengen en niet meer dan een bord in brokken gehakte watermeloen bestrooid met feta en munt, besprenkeld met wat limoen op tafel zetten, maar met net even wat meer moeite tover je dit om tot een onvergetelijk lekkere uitgebreidere versie:
Nodig: (voor ca 8 pp)
1,5 kilo watermeloen, 250 g feta, 2 sappige limoenen (en anders meer), 1 kleine rode ui, een bosje bladpeterselie, een bosje verse munt, 4 el olijfolie, 100 g ontpitte zwarte olijven en wat zwarte peper uit de molen.

Snij de rode ui in heel fijne halve maantjes.
Pers 2 sappige limoentjes uit en laat de ui hierin trekken tot ze transparant worden.
Snij de watermeloen in (niet te kleine) piramides en de feta in even grote brokken en doe met de watermeloen de geplukte blaadjes peterselie en de fijn gesneden munt in een grote kom. Voeg de ui en het limoensap toe, doe er de olijven en flink wat olijfolie extra vierge bij en hussel voorzichtig door elkaar. Draai er nog een flinke snuf zwarte peper over en proef of er genoeg limoen in de dressing zit.Voor vandaag op het water: 

Happy with Nigella, voor altijd zomer! 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten