FrozenYoghurt met Açaibessensap

Feelgoodfood

Açai (spreek uit als assa-ie) is een donkerpaarse bes afkomstig uit Zuid-Amerika, die zich qua hipheid kan meten met de harembroek en het raffia-hoedje. Açai-sap is donker van kleur en heeft een eigen smaak: intens zoet met een beetje een chocoladeachtige nasmaak. De lijst stofjes die erin voorkomen is lang: Omega 3-vetzuren, aminozuren, vitamines, mineralen, polyfenolen en de hoogst denkbare concentratie anti-oxidanten die denkbaar is!

Verse bessen worden helaas nog niet verkocht in Nederland maar het sap is wel redelijk goed te verkrijgen, maar de groeiende aandacht voor dit besje vertoont alle kenmerken van een trend die bij wijze van spreken van de catwalk in de Koopgoot is gearriveerd.

Paars sorbetijsje


  • Splits 2 eieren en klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom tot pieken. Voeg schepje voor schepje 250 g kristalsuiker toe.
  • Meng 500 ml Griekse yoghurt luchtig door dit mengsel 
  • Voeg langzaam 200 ml Açaibessensap toe en meng alles door elkaar (roer niet teveel, dan slaan de eiwitten dood)
  • Giet dit mengsel in een ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing. 
Heb je geen ijsmachine? Geen nood: Giet het mengsel in een lage schaal en doe in de vriezer. Roer iedere twee uur los met een vork, totdat de zijkanten hard bevroren zijn.  Laat het ijs voor het serveren een beetje ontdooien. 
  • Garneer met bosbessen en pecannoten of met een tak munt en een kletskop. 
Binnen een paar dagen opeten, want het is niet lang houdbaar !Geen opmerkingen:

Een reactie posten