Bananenschillen en blauwe plekken

Wat hebben bananenschillen nou met blauwe plekken van doen, behalve dat je over deze boosdoeners kunt uitglijden?

Bananenschil staat bekend om haar geneeskrachtige werking: het vermindert roodheid en zwellingen en helpt tegen ontstekingen, zoals puistjes. Bovendien helpt de bananenschil de structuur van de huid te verbeteren en geeft het een egale teint.

Goed voor de binnenkant...

Door bananen te eten loopt alles in je darmen gesmeerd (vezelrijk) en krijgt je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen voor celvernieuwing. Daarbij zijn het echte energie-boosters! Een banaan bevat 100 calorieën en wordt snel door je lichaam opgenomen. Hij bevat geen vet en is dus een prima tussendoortje of onderdeel van je ontbijt.

... en voor de buitenkant!

De schil bevat flinke hoeveelheden kalium en een aantal anti-oxidanten en mineralen die ervoor zorgen dat de huid zich van nature herstelt. Het is dus niet verwonderlijk dat bananenschillen vaak worden ingezet als DIY (Do-It-Yourself) middel tegen allergieën, insectenbeten, blauwe plekken en een geïrriteerde huid. Het kalmeert de huid en helpt tegen roodheid, zwellingen en jeuk en blauwe plekken verdwijnen sneller. De huid wordt zacht en soepel en oogt fresh & fruity.  Handy!!
De stofjes mangaan, kalium en magnesium die in de bananenschil zitten werken ook zelfs als doe-het zelf middeltje om je tanden op te bleken ! Net als de aardbei gebruik je hem simpelweg door je tanden in te masseren met de binnenkant van de bananenschil. Nooit meer weggooien dus, die schil. Wellicht helpt het zelfs om de huid van je benen te verfraaien!


Hoe te gebruiken?

Als je de binnenkant van een banaan over je huid wrijft kalmeert je huid. Als je een stukje van de schil gedurende twee minuten over je tanden wrijft, dan bleek je je tanden op natuurlijke wijze. 
En als je last hebt van acne:  eet eens wat vaker een banaantje en smeer snel die schil over je gezicht als niemand kijkt : ))  Je huid wordt er frisser, egaler en gezonder van.

Wist u dit ?

Bananen schijnen het perfecte middel tegen hang-overs te zijn. Ze kalmeren de maag en geven je gelijk de energie-boost die je nodig hebt.

Nu ga ik even een bananenschil over mijn gezicht halen, je huid wordt hier namelijk ont-zet-tend zacht, mat en glad van en wees nou eerlijk: dat willen we toch allemaal?
Je kunt met een bananenschil je schoenen ook even lekker poetsen!en glij je de volgende keer uit over een 

bananenschil: ))

smeer deze dan gelijk even

 over de pijnlijke plek !
Geen opmerkingen:

Een reactie posten