Panzanella

Panzanella    -    zie Weekmenu Dolce Far Niente


is afkomstig uit de Italiaanse keuken. Het is eigenlijk een voorgerecht afkomstig uit de armeluis-keuken, dat bedoeld om de restjes op te maken.  Door hem lekker gevuld te maken is het een heerlijke zomerse salade die je maakt van oud brood.  Niet zo oud dat de schimmel erop staat. Gebruik het stokbrood wat je overhoudt van de BBQ de volgende dag voor deze heerlijke salade.

Basis-ingrediƫnten: tomaat, rode ui, komkommer, Basilicum en vinaigrette.
Door toevoeging van ansjovis, kappertjes en olijven en knoflook-croutons wordt het echt een smulgerecht!



Tip

Wanneer je hem zelf maakt, laat hem dan een uurtje of twee in de koelkast staan. Zo komen de smaken extra goed tot hun recht.  (voeg de croutons pas op het laatst toe en serveer met wat extra lekkere olijfolie & extra basilicum)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten