Vanavond: Witte bonen met knoflook, citroen en rozemarijn

Ik vind witte bonen iedere keer weer een feestje, ze hebben zo weinig nodig om mij een voldaan gevoel te bezorgen. Ik geef ze vanavond als side dish bij de BBQ.

Hier is het recept, als je het al zo zou willen noemen : )

Neem 3 à 4 grote blikken witte bonen (zonder tomatensaus !) voor ca 8 personen.
Laat ze uitlekken en spoel ze schoon.

Fruit een teen fijngesneden knoflook en een takje of wat rozemarijn 1 minuut in de hete olie en haal alles uit de pan en bewaar apart.

Voeg de witte bonen toe aan de overgebleven aromatische olie en warm zachtjes op. roer met een houten lepel lekker rond tot ze uit elkaar vallen.Voeg er de rasp van een citroen aan toe en het sap van de hele citroen. Breng op smaak met cayennepeper en zeezout. Voor de smeuïgheid kun je nog wat water of witte wijn toevoegen. 
Voeg op het laatst de rozemarijn en knoflook weer toe, voeg als je het hebt een handje heel fijn gesneden peterselie toe, roer om met wat goede olijfolie en dien op. Kan heel goed lauw gegeten worden.  (Steek er nog wat verse rozemarijn tussen die je onder heet water hebt afgespoeld. Zo eet je geen beestjes en het aroma is verrukkelijk)  Ook heerlijk met sardientjes!Geen opmerkingen:

Een reactie posten