Last van najaarsblues ? Verdrijf ze met deze volgende Comfort Food recepten uit de Foodies!

Beleef een Italiaans ovenfeest in je keuken. Met deze - en volgende - al forno gerechten zijn je najaarsblues zo voorbij.


Polenta

ofwel maismeel, stamt al uit de Klassieke Oudheid en werd met name door de arme bevolking gegeten. Tegenwoordig is polenta overal verkrijgbaar buiten Italië en wordt het gezien als Comfort Food.


Polenta met Salsicce (Italiaanse kruidige worstjes) met Savooiekool
ca 700 gr salsicce, 1 savooiekool, 1 teentje knoflook, 300 g polenta-meel en 100 g Parmezaan.
  1. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de worstjes rondom bruin, haal ze uit de pan en zet apart.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de savooiekool en snijd de kool in reepjes. Voeg nog een el boter aan de pan toe en bak de reepjes kool op laag vuur in 8 minuten tot het geslonken  is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Pel en knipper een teentje knoflook en breng 1 l kippenbouillon aan de kook. doe de knoflook met wat zout erbij en voeg al roerend de polenta toe aan het water. Kook voor ongeveer 10 minuten tot een dikke pap. Rasp de Parmezaan en meng hem door de polenta. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kool in een ingevette ovenschaal en verdeel er de polenta over. Strijk deze et een natte spaan glad. Duw de worstjes in de polenta zodat ze nog net zichtbaar zijn. Verdeel er nog wat blokjes boter over en druk er hier en daar een topje rozemarijn tussen (eerst even heet afspoelen, dan verbranden de blaadjes minder snel en geeft het makkelijk zijn aroma af) en bak de schotel 30-35 minuten in de oven
foto volgt

Lasagna : Polenta pasticciata con Ragu di Carne

Maak eerst de polenta:  1 kopje maismeel : 2 kopjes kippenbouillon

Breng de bouillon aan de kook, voeg de polenta in een dunne straal toe en blijf roeren. Voeg een tl zout extra toe. Blijf ca 30 minuten roeren op lag vuur tot het bubbelt en een dikke vloeibare massa wordt.  Stort het dan in een ovenschaal en laat minimaal een uur afkoelen en stijf worden in de koelkast. Hierna kun je hem in stukken snijden voor de lagen in de lasagna hieronder.


Polenta Casserole Lasagna


Paprika-risottotaart

Nodig 150 g bloem, 75 g boter, 1 ei
2 uien, 2 rode paprika's, 2 runderbouillonblokjes, 100 g Parmezaan, olijfolie, 300 g risotto, 1 tl paprikapoeder, 200 g gekookte ham en wat takjes verse tijm.


  1. Kneed van de bloem, de boter en het ei met een snufje zout een soepel deeg. Laat het op een koele plaats ca. 30 min. rusten.
  2. Snipper de uien en snij de paprika in blokjes. Maak een liter runderbouillon van de blokjes en rasp de parmezaan.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de paprika en de ui ca 4 min in. Voeg de rijst en het paprikapoeder toe en bak tot de rijst glazig wordt. Voeg evt. een scheutje wijn toe (zoals altijd maakt dat de risotto nog veel lekkerder) en voeg geleidelijk soeplepels bouillon aan de rijst toe. Blijf roeren en zorg dat de risotto gelijkmatig gaar wordt in ca 18 minuten.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een ingevette en met bloem bestoven taartvorm met dit deeg. 
  5. Ris de tijm en snijd de gekookte ham in reepjes. Voeg dit met de helft van de parmezaan toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de risotto over de deegbodem en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas overheen. 
Laat 35 minuten in een oven van 200 graden bakken en serveer hem warm. Mjamm !

 Maak deze met aardperen !! Zalig !

http://www.foodiesmagazine.nl/recepten/voorgerechten/aardappelsoep-met-uiencroutons/9464/

Pompoenpizza





Geen opmerkingen:

Een reactie posten