He ? Dit drankje past beter bij je kaasplank dan wijn..

Als jij tijdens etentjes buiten de deur het liefst een glas rode wijn naast je kaasplankje bestelt, ben je lang niet de enige. Waarschijnlijk denk je al jaren dat dit de beste combinatie is, maar niets blijkt minder waar. Volgens kaasexperts zou je veel beter – geloof het of niet – een kop thee erbij kunnen bestellen.


Deskundige Rachel Safko noemt het zelfs een massive shame dat veel mensen niet weten dat een kop thee de kracht van kaas bevordert. Thee is de kameleon onder de dranken. Het bevat (net als wijn overigens) veel tannine en is astringent. Kaas zorgt daarentegen voor een mooie balans. De vettige romige smaak van kaas maakt de smaak van thee ronder  (en andersom) Daarom krijg je dus ook vaak mini-sandwiches met brie en komkommer bij je high-tea.
Wijn bevat dus ook tannine, maar thee is wegens de warmte een betere keuze bij kaas. Hierdoor kan de kaas een beetje smelten, wat onderliggende smaken naar boven kan halen. Probeer !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten