Gebakken paddenstoelen met taleggio en tijm
4pp : neem 8 grote padenstoelen, bij voorkeur portobello's, 1 bosje lenteuitjes, in plakjes, een paar tenen fijn gesneden knoflook, een paar takjes verse tijm, 2 dikke sneden brood, in kruimels gescheurd en een klein bosje peterselie, fijngehakt. Verder een zakje verse rucola, het sap van 1 citroen en wat hele goede olijfolie.Verwarm de oven voor op 200 'C. Leg de paddenstoelen op een grote bakplaat en bestrooi met de plakjes knoflook, de lente-uitjes en de verse tijm. Snij de taleggio in dunne plakken en leg ze op de paddenstoelen. Meng het broodkruim met de peterselie en wat olijfolie en zeezout en strooi dit over de taleggio. Laat dit 15-20 minuten bakken in de oven tot de broodkruimels een mooie bruine kleur hebben en de paddenstoelen gaar zijn. Dien op met de rucolasla en een dressing van olijfolie/citroensap en geef er evt. nog wat geroosterd ciabattabrood bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten