Indruk maken op het thuisfront?
Dat kan. Kinderlijk eenvoudig. Met crème brûlée, een echte klassieker met merg van vanille erin niet te versmaden. Of met een meer spannende variant : met laurier en honing.Voor 4-6 pp
Nodig: 1 laurierblad; 500 ml slagroom; ½ el honing; 6 eidooiers; 75 g suiker; 2 el rietsuiker; een gasbrander (chefs torch), ovenschaaltjes en grote ovenschaal
- Doe het laurier met de slagroom en de honing in een pan. Verwarm de room en laat hem ca. 10 min. trekken, maar laat de room NIET koken. Zeef de room.
- Zet 4 middelgrote of 6 kleinere ovenschaaltjes in een grote ovenschaal. Meng de eidooiers met de suiker in een kom. Giet de warme slagroom bij de dooiers en roer goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de schaaltjes en giet de grote ovenschaal vol met warm water. Zet het geheel 45 min in een (stoom)oven van 125 graden C.
- Haal uit de oven. Laat ca. 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Bestrooi voor het serveren met de rietsuiker en karamelliseer de suiker met de brander of onder de grill. Serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten