Vegetarisch recept
Ingrediënten:
2 sjalotten, 5 tenen knoflook, 1 takje rozemarijn, 1 citroen, 1 bos peen, geschild, 3 tomaten, 1 pompoen (een uur gepoft in de schil (in een dubbele laag aluminiumfolie op 200' C), 8 rozeval aardappels, 1 eetlepel harissa, peper uit de molen en grof zeezout, 1 flinke handvol peterselie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 3 el olijfolie
Aan de slag:
Verpak de pompoen in dubbel folie en zet een uur in een voorverwarmde oven van 200' C.
Schil de peentjes en kook ze 10 minuten in gezouten water, Giet ze af en spoel af met koud water om het kookproces te beëindigen en hun mooie kleur te laten behouden. Bestrooi de peentjes met paprikapoeder en met het gemalen komijnzaad. Knijp er een halve citroen over uit en strooi er peterselie en olijfolie over. Hussel het boeltje om en laat even zo staan.
Schil de aardappels en spoel ze even af. Laat 10 minuten in gezouten water koken en zet dan je gas uit en laat ze nog 10 min in het water staan. Giet ze dan af en snijdt ze in de pan in grove stukken.
Snijd de sjalotten in grove stukken, plet de tenen knoflook en ris een takje rozemarijn en laat alles een paar minuten in de olijfolie. Ontvel de tomaten en hak ze in grove stukken en voeg samen met een el harissa toe aan het ui/knoflookmengsel. Giet het geheel in een ovenschaal.
Meng de aardappels gelijk na het hakken en prakken met de tomaten/ui/knoflook etc en voeg ook de peentjes eraan toe. Haal de pompoen uit de oven en zie hoe hij half uitelkaar valt. Je kunt nu heel eenvoudig de schil eraf pellen en het zaad scheiden van het vruchtvlees. Je gebruikt alleen het vruchtvlees. Scheur het los van de schil en voeg toe aan je ovenschaal. meng alles goed en strooi er nog wat zwarte peper, zeezout en paprikapoeder en komijnpoeder overheen. Nog een beetje peterselie en geraspte citroenschil en klaar is Kees.
Tip
Heel lekker met in grove stukken gebakken kipgehakt, dat je even hebt gekruid met Ras El-Hanout !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten