MoodFood - Ravioli con funghi, prosciutto crudo e taleggio

Ik ben blij...  een dag niet lekker gegeten en gedronken is een dag niet geleefd ! Schenk eerst een lekker glas wijn (voor mij vandaag een Stormhoek uit Z-Afrika, een Chardonnay-Viognier) in, anders kun je niet creatief koken : )






Probeer zelf en oordeel. Voor 2 pp

Neem een pak verse pasta met ravioli funghi porcini. Kook de ravioli in een pan met gezoten water in 4 minuten al dente.
Bak tegelijkertijd een fijn gesneden sjalotje met 2 tenen geperste knoflook en snipper er een handje fijngehakte rozemarijnnaaldjes doorheen.  Scheur wat plakjes prosciutto over de pan en laat even bakken. Blus af met een scheutje witte wijn. Voeg er een nog een scheutje slagroom aan toe en that's all.

Giet de pasta af en roer er 100 g in blokjes gesneden Taleggio doorheen. Deze smelt gelijk. Kieper je pannetje met uitjes en knoflook bij de pasta, rasp er wat Parmezaanse kaas overheen en maal er nog wat zwarte peper uit de molen over en meng alles goed door.

Schep op de borden en maak af met misschien nog wat extra parmezaan en peper voor de leuk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten