is een fantastisch ontbijt gerecht vol noten, zaden en vruchten die je anders misschien nooit zou eten. Vanwege de diversiteit van de ingrediënten heeft het een schitterende structuur en het vleugje kaneel maakt het verschrikkelijk lekker.
Zelf maken: neem naar eigen keuze
200 g haver- of roggevlokken
150 g noten (hazelnoten, amandelen, walnoten of pecannoten)
50 g gemengde zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, maanzaad, sesamzaad)
(50 g kokos)
1 tl kaneel
150 g gedroogde vruchten (abrikozen, rozijnen, cranberries/krenten)
5 el ahornsiroop, Lyle's Golden Syrup, vloeibare honing of bruine basterdsuiker
5 el arachideolie
een beetje zout
Verwarm de oven voor tot 180 ' C. Doe de droge ingrediënten incl. de kokos en de kaneel, maar zonder de vruchtjes, in een braadslee. Roer alles goed door elkaar en spreid het gelijkmatig uit. Sprenkel er de ahornsiroop en een beetje olie over en roer nogmaals. Zet de braadslee 25 tot 30 min. in de voorverwarmde oven, maar roer om de 5 minuten even alles om en om met een houten lepel en spreid het weer gelijkmatig uit en zet weer terug. Hak de gedroogde vruchten in kleine stukjes. Haal wanneer de Granola goudbruin is de vruchtjes erdoor en laat het mengsel afkoelen. Met koude melk of een klodder Griekse yoghurt een perfect ontbijt. Bewaar in een luchtdicht afgesloten bus of mooie glazen pot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten