Probeer ze zelf te maken, of haal ze af bij mij, op bestelling zijn ze 4 voor € 20,00 per soort. Dit aantal is een minimum want de ingrediĆ«nten (krab en -verse sashimikwaliteit- tonijn) zijn luxe en de investering van mijn kant is dus aanzienlijk en het is een aardig tijdrovend karwijtje.
Aan de slag: voor 4 tortilla's
Nodig: mayonaise, wasabipasta, sesamolie, tortillas, wortel, komkommer, tonijn van sashimikwaliteit, wit krabbenvlees, 1/2 avocado, ijsbergsla en citroen
Klop 3 el mayonaise met 1 1/2 tl wasabipasta, 4 druppels sesamolie in een kommetje door elkaar en bestrijk 2 tortilla's aan een kant met dit mengsel.
Leg op deze 2 tortilla's een rij wortellucifertjes horizontaal, op 2-3 cm vanaf de onderkant van de wraps. Leg dan op dezelfde manier een rijtje komkommerlucifertjes op de wortel. Snij de tonijn in rechthoekjes van 0,3-2 cm en leg deze op de komkommer/wortel. Rol de wraps zo strak als je kunt op, te beginnen bij de onderkant en eindig met iets dat op een dikke Cubaanse sigaar lijkt. Snijd de wraps diagonaal in 3 stukken.
Doe het krabbenvlees bij de overgebleven wasabimayonaise en leg dit mengsel als een horizontale reep op de laatste 2 tortilla's, weer op 2-3 cm vanaf de onderkant van de wraps.
Schep met behulp van een theelepel het vruchtvlees in krullen uit de avocado en leg deze op het krabbenvlees. Strooi fijngesneden reepjes ijsbergsla in een nette brede streep op de avocado en sprenkel wat citroensap over het geheel. Rol de wraps weer vanaf de onderkant strak op, zodat ze weer op een dikke sigaar lijken en snijd ze opnieuw in 3 stukken.
Als je beide recepten maakt heb je 12 stukken, goed voor (3 hongerige of) 4 volwassenen voor de lunch of voor 2 personen als lekker lichte avondmaaltijd. Succes en laat weten wat je ervan vindt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten