Het bijzondere aan Parmezaanse kaas is dat het een ontzettend harde en droge kaas is. Het vetgehalte is relatief laag, waardoor de kaas niet zo makkelijk smelt als andere kazen. Geen andere kaas kun je zo makkelijk fijn raspen en verwerken in gerechten zonder dat er hinderlijke kaasdraden ontstaan.
Parmezaan-filocrackers
Nodig
50 g parmezaan
½ bosje kervel
½ bosje bieslook
2 velletjes filodeeg (diepvries)
100 ml olie
zout en peper
bakpapier en keukenpapier
- Rasp de parmezaan fijn. Was de kervel, schud goed droog en haak hem fijn. Snij de bieslook in fijne ringetjes. Verwarm de oven voor (electrisch 175' C/hetelucht 150' C). Laat het deeg ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier. zorg voor een schoon, glad werkvlak dat groter is dan een vel filodeeg.
- Giet de helft van de olie op het werkvlak en spreid hem uit. Leg 1 vel filodeeg op de olie en zorg dat er geen luchtvellen onder zitten. Verdeel de rest van de olie over het filodeeg en spreid hem goed uit.
- Strooi de geraspte kaas en de fijngesneden kruiden over het filodeeg. Bestrooi met zout en paper. Leg het tweede vel filodeeg er voorzichtig op. Druk het deeg overal stevig op elkaar. Snijd met een scherp mesje dunne repen van de deegplakken.
- Leg de repen naast elkaar op de bakplaat en bak ze in 10 minuten in de oven, er loopt tijdens het bakken flink wat olie uit de crackers. Leg de crackers voorzichtig op keukenpapier en laat ze uitlekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten