Superfood Moerbei - Mulberry




Deze vrucht zou toch heel regelmatig op ons menu moeten verschijnen. Voorlopig ligt het nog niet in de Nederlandse supers, dus zelf aanplanten is zeker aan te raden. De plant heeft binnen enkele jaren een respectabele 2/3 m bereikt en draagt dan zijn of haar heerlijke vruchten.

Vers zijn ze dus nauwelijks te krijgen. In gedroogde vorm vindt u ze in natuur- en reformzaken, alsmede in Rawfood/Superfood winkels (ook online)

Rijk aan anti-oxidanten

Behalve resveratrol (het stofje dat ook in de pit en onder de schil van blauwe druiven zit), dat werkzaam is tegen hart- en vaatziekten en (borst)kanker, bevat de vrucht ook anthocyanine, dat een sterke werkzaamheid heeft op onze hersenfuncties en -capaciteit en ons gezichtsvermogen.
Vooral over resveratrol valt veel te vertellen. Er wordt ook een sterke anti-bacteriële werking aan toegeschreven en het schijnt effectief te zijn tegen diverse schimmel-soorten. Door inname van resveratrol krijgen ontstekingen minder snel de kans zich te ontwikkelen en kunnen mogelijk zelfs genezen worden. Met name kan worden gesteld dat resveratrol een antibiotische werking bezit om infecties en besmetting door bacteriën en schimmels te voorkomen. Bovendien biedt het een bescherming tegen stress veroorzaakt door milieuvervuiling.

Tot slot bezit de Mulberry of moerbei een grote hoeveelheid voedingsstoffen zoals vitaminen (A, B6, C, E en K), mineralen (calcium, kalium, magnesium, selenium, ijzer, zink, koper en fosfor), en naast de genoemde anti-oxidanten ook aminozuren, vezels, koolhydraten, proteïnen en andere nutriënten.  Gezamenlijk hebben de aanwezige anti-oxidanten en overige stoffen in moerbeien een sterk remmende werking op de vetontwikkeling in het lichaam van met name zwaarlijvige mannen.
Moerbeivruchten zijn (net als andere -bei- en besachtigen) uitermate bevorderlijk voor de spijsvertering.

Lees meer: http://superfoodleven.nl/het-geheim-van-de-krachtige-anti-oxidanten-in-moerbeien/



Geen opmerkingen:

Een reactie posten