Neem deze, van good old Rudolph (The Red Nosed Reindeer) van 24KITCHEN
Paprika-aardappelpuree
Nodig: (naar schatting voor 4-6 personen)1 pot geroosterde paprika's zonder aanhangend vocht, ca 8 mooie niet te grote geschilde aardappels, een teen knoflook, een takje rozemarijn en een takje of wat tijm en wat zeezout plus wat extra lekkere olijfolie.
Aan de slag:
Breng wat water aan de kook voor de aardappels en voeg wat zout toe. Gooi het teentje knoflook gehalveerd in het water, als ook de rozemarijn en tijmtakjes. Schil de aardappels en hak in grove stukken en kook ca 10 minuten. De smaken van de knoflook en de kruiden zullen lekker in de aardappels trekken. Pureer de stukken paprika met een staafmixer en zet even apart.
Giet de gare aardappels af, haal de knoflook en de takjes kruiden eruit en stamp de aardappels fijn.
Meng met de gepureerde paprika en breng op smaak met wat goede olijfolie, peper en zout en proef of het op smaak is. Schep de mooie rode puree op een schaal, bestrooi met wat peper uit de molen en wat zeezout en giet er voor de afwerking nog wat extra vierge olijfolie over en klaar is kees!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten