MoodFood - Frisse venkelslade met avocado en grapefruit

Een feeselijke salade die je bij heel veel gerechten kunt serveren, maar die apart ook blijft staan

De romige avocade geeft een heerlijke romige smaak aan deze salade. De grapefruit combineert geweldig en geeft er een prachtige kleur aan.

Lunch of bijgerecht, voor 4-6 pp

Nodig:
2 venkelknollen (gooi de topjes niet weg), 1 avocado, 1 grapefruit, 1 limoentje, 15 ml witte wijnazijn, 60 ml olijfolie extra vierge een draai uit de pepermolen, zeezout en wat takjes verse munt, alleen de blaadjes, grof gehakt.

Aan de slag:
Maak eerst de dressing door het limoentje uit te persen, de wijnazijn eraan toe te voegen, wat peper en zout erbij en tenslotte de olijfolie toe te voegen. Goed mengen en klaar!
Tip: Door met je gewicht op het limoentje te buigen en het te rollen onder je hand krijg je het sap er later makkelijker uit.

Halveer de venkelknollen en verwijder het v-tje van de harde kern. Leg hem op de platte kant en snij er zo dun mogelijke plakjes van. Doe de venkel in een kom bij de dressing.
Snij de avocado in vieren en verwijder de pit en de schil. Snijd in mooie blokjes en voeg bij de venkel. Snij nu de onder en de bovenkant van de grapefruit en de snijd nu de buitenkant van de grapefruit. Halveer de vrucht en snijd hem in blokjes en doe de vrucht bij de andere ingrediĆ«nten   Pluk de blaadjes munt, hak ze grof en mix ze ook door de salade.  Tenslotte maak je op een mooie schaal een fraaie berg van deze salade.  Top af met de mooie topjes van de venkel. Enjoy!

Serveer met wat bruschetta. Heerlijk bij blank vlees en vis bij de kerstmaaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten