Rozeval-batonnets met hazelnoten

Bijgerecht voor 4 pp,
nodig ca 600 gram rozeval aardappeltjes, 4 el olijfolie, een handje geplukte tijmblaadjes, en 50 gr hazelnoten, walnotenolie.

Voorbereiden:
Snijd de ongeschilde aardappeltjes in frites-dikke bootjes en spoel het zetmeel van de aardappels af onder de kraan. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Bereiden: Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de aardappelpartjes op middelhoog vuur in 20 minuten goudbruin en gaar. Schep ze regelmatig om en voeg de tijmblaadjes toe. Rooster intussen in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin. Laat ze op een plank afkoelen en hak ze grof. Voeg op het laatst moment met de walnotenolie toe aan de aardappelbootjes en breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. leg ze op een mooie schaal en garneer met nog wat verse tijm.

Lekker met kiprollade of met een zalmforelletje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten