Voorbereiden: (3 uur van tevoren)
Snijd de rode peper fijn en het witte deel van de bosuitjes in ringetjes en doe in een kom. Snij de knoflook fijn en voeg toe samen met de gember, de honing, het citroensap en de sojasaus toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar. Prik 4 stukjes kip aan elk spiesje, leg ze in een schaal en schenk de marinade erover. Laat zeker 2 uur marineren.
Maak een soyadipsaus voor erbij:
Meng 125 ml sojasaus met 1 in ringetjes gesneden rode peper en 2 tl sesamolie, 1 el mirin, 2 el sake en 2 fijngesneden bosuitjes. Zet tot gebruik koel weg.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 150 graden C. Verhit een grillpan met wat olie op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in delen 6-8 minuten aan alle kanten bruin, let op dat ze niet verbranden! Leg ze op een bakplaat of op bakpapier in de oven terwijl je de rest maakt. Bestrooi met sesamzaad en citroenrasp en serveer ze goed warm met de dipsaus.
Ca. 18-20 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten