Kipspiesjes met citroen, gember en honing

Nodig: 500 gr kipfilet in kleine blokjes, 1 rode peper, 3 bosuitjes, 2 tenen knoflook, stukje fijngeraspte gember, 80 gr honing, sap en rasp van minstens 1 citroen, 125 ml sojasaus, 1 tl sesamolie, 1 el sesamzaad. Houten prikkers, voorgeweekt in water. Bakpapier of bakplaten.

Voorbereiden: (3 uur van tevoren)
Snijd de rode peper fijn en het witte deel van de bosuitjes in ringetjes en doe in een kom. Snij de knoflook fijn en voeg toe samen met de gember, de  honing, het citroensap en de sojasaus toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar. Prik 4 stukjes kip aan elk spiesje, leg ze in een schaal en schenk de marinade erover. Laat zeker 2 uur marineren.

Maak een soyadipsaus voor erbij:
Meng 125 ml sojasaus met 1 in ringetjes gesneden rode peper en 2 tl sesamolie, 1 el mirin, 2 el sake en 2 fijngesneden bosuitjes. Zet tot gebruik koel weg.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 150 graden C. Verhit een grillpan met wat olie op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in delen 6-8 minuten aan alle kanten bruin, let op dat ze niet verbranden! Leg ze op een bakplaat of op bakpapier  in de oven terwijl je de rest maakt. Bestrooi met sesamzaad en citroenrasp en serveer ze goed warm met de dipsaus.

Ca. 18-20 stuks

Weetje

Mirin is een Japanse kookwijn gemaakt van rijst. Het heeft een zeer zoete smaak en is niet bedoeld om te drinken, maar is een pure smaakmaker. Sake is een drinkbare Japanse rijstdrank, maar je moet houden van de smaak. Het wordt in Japanse restaurants vaak verwarmd geserveerd om eventuele nare geurtjes van vis te neutraliseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten