Tover de zomer op je bord
Nodig 6-8 abrikozen en 2 mandarijnen, , 2 el suiker, 1 vanillestokje, 2-3 kruidnagels, 125 g mascarpone en 30 g gorgonzola, handje pistachenootjes of amandelschaafsel, wat je lekker vindt.
Bereiding
Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pit. Snij de onderkant en bovenkant van de mandarijnen en schil daarna van boven naar beneden de schil van het vruchtvlees. Haal de partjes los met een scherp mesje.Breng 3 dl water aan de kook en voeg de kruidnagels, het merg uit het vanillestokje en de suiker toe.
Laat het 3 min. zachtjes koken.
Voeg de abrikozen toe en laat 10 min. sudderen. Neem van het vuur en laat in het vocht afkoelen.
Hak ondertussen de pistachenoten grof en of rooster de amandelen.
Verwijder de witte korst van de gorgonzola en maak de kaas fijn met een vork. Als je niet van gorgonzo;a houdt, gebruik dan opgeklopte slagroom. Meng het door de mascarpone. Verdeel de abrikozen met wat vocht over 2 mooie wijd uitlopende glazen en verdeel er een dikke schep roomkaas over.
Bestrooi het geheel met pistachenoten/amandelschaafsel.
Smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten