Ginkgo biloba


Oftewel de Japanse notenboom, is een levende legende.  Het is een geliefde en bekende boom.  De Ginkgo is een van de oudste nog levende plantensoorten (vaak gezien als een levend fossiel)  en wordt als een god vereerd in Japan. Daarnaast is de ginkgo een symbool van hoop, onveranderlijkheid, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven.

Ook heeft de ginkgo geneeskundige krachten.
De zaden worden gebruikt bij spijsverteringsproblemen, blaas- en nierproblemen, ademhalingsproblemen, gehoorverlies etc.
De bladeren verbeteren de bloedsomloop en werken bij geheugenverlies, gehoorverlies, ademhalingsproblemen, huidziekten en angst.
Het blad wordt ook in de cosmetische industrie gebruikt voor huidproducten en shampoos, hoewel het voor het laatste niet veel doet.

http://www.livinglong.nl/ginkgo-biloba-p98.html

De boom draagt pas na 20-70  jaar zijn vruchten.De belangrijkste toepassing van het extract van de bladeren is het verbeteren van de hersenfunctie. In dit orgaan bevindt zich een fijnmazig netwerk van zeer nauwe bloedvaatjes, die de hersenen van zuurstof en glucose voorzien. Bij het ouder worden worden deze bloedvaatjes steeds minder doorlaatbaar. Het eerste symptoom van een afnemende doorbloeding van het hersenweefsel is oorsuizen. In het volgend stadium is er sprake van slechter wordend geheugen en minder wordende concentratie. Met Ginkgo biloba kunnen deze belangrijke functies van de hersenen weer verbeterd worden. De bladeren van de Ginkgo biloba bevatten een unieke verzameling bio-flavonoïden en antio-xidanten die ongehinderd kunnen doordringen tot de kleinste haarvaatjes van het hersenweefsel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten