MoodFood : gemarineerde zalm

Hier is een geweldig recept dat ik vandaag heb verzonnen:

Neem een mooie zalmhaas voor twee.

Marineer hem minstens 2 uur in de volgende marinade:
50 g honing, sap en rasp van een halve citroen, een duimpje gemberwortel, 1 el witte wijnazijn, 2 el geurige (sesam)wokolie en de inhoud van een zakje groene thee. Meng alles en leg de zalm in deze marinade. Masseer de zalmmoten lekker en zet koel weg.
...
Maak een bak groene salade van een halve kropsla en knijp er 2 helften van een rijpe avocado boven uit. Besprenkel met wat citroen en bestrooi met wat verse peper en zeezout.
Verdeel de avocado&slablaadjes over twee mooie grote borden.

Bak de moten zalm op een grillplaat een paar minuten aan elke kant. Als je de vis zoals ik graag op de huid bakt, kerf deze dan voor het bakken een aantal malen ruitsgewijs in.

Maak de sla verder aan met een yoghurtdressing en leg er de gebakken moten over. Het gaat vast heerlijk ruiken in je keuken. Enjoy!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten