MoodFood - La dolce vita

Het zoete geluk vind je in de lekkerste Italiaanse dolci.
Toetjes, koekjes, gebakjes, niets is te gek. Maar die met noten, die smaken echt het allerlekkerst.
Uit de Foodies:

Walnotensemifreddo met cookies

Nodig: 100 g walnoten, 100 ml ahornsiroop (of golden syrup), 175 g suiker, 1 vanillestokje, 100 g lichte koekjes, 4 verse eieren, 400 ml slagroom, 150 ml crème fraîche, mixer, bakpapier en vershoudfolie

  1. Hak de walnoten grof. Kook de ahornsiroop (of de golden syrup) met 75 g suiker in 1-2 minuten oplaag vuur. Roer de noten , op 1 el na, erdoorheen en kook nog 1 minuutje verder. Strijk het geheel dun uit op een stuk bakpapier en laat afkoelen. 
  2. Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie . Snij voor de ijsmassa een vanillestokje open en schraap het merg er met de punt van een mes uit. Verbrokkel de koekjes grof. Splits de eieren . Kop de eiwitten en de slagroom apart van elkaar stijf en zet ze afgedekt weg in de koelkast.
  3. Klop de dooiers en het vanille-merg en 100 g suiker met de mixer licht en romig. Spatel eerst de crème fraîche, dan de verbrokkelde koekjes en dan de notencaramel in stukjes erdoor. Spatel de slagroom en het eiwitschuim erdoor. Doe de ijsmassa in de ovenschaal en strijk hem glad. Dek af met vershoudfolie en vries de massa 4-5 uur in, tot de massa bevroren, maar niet hard is.
  4. Laat de semifreddo voor gebruik 10-15 minuten op kamertemperatuur ontdooien. Stort hem op een bord en verwijder de folie. Laat nog eens 10-15 minuten ontdooien en bestrooi met de overige noten. Lekker met chocoladesaus!