MoodFood - Chocolademelk

Basisrecept

Gebruik volle melk (1 liter voor 6-10 pp) en een reep (200 g) Zwitserse extra pure chocolade (min. 70 %).  Gebruik liefst een vanillestokje, die je met de punt van een mes overlangs hebt opengesneden. I.p.v. gedroogde chilipoeder kun je ook een pepertje heel fijn snijden : )

Verhit een derde deel van de melk in een pan. Sla de reep in de verpakking een aantal malen op het aanrecht zodat hij in kleine stukjes breekt en smelt deze stukjes in de hete melk.  Draai het vuur nu wat lager. Meng de overige melk nu door het papje.Voeg naar eigen keuze 50 g vanillesuiker of kaneelsuiker toe en een flinke snuf chilipoeder. Serveer in een mooi glas met een flinke klodder slagroom en bestrooi met cacaopoeder. Mijn kinderen smullen hiervan!

Variaties op het basis-recept

Oud Hollandse chocolademelk: voeg een kaneelstokje toe aan de pan en laat even trekken.
Voor een Franse versie: Voeg een scheutje Grand Marnier toe.
Voor Italiaanse variant: voeg op het laatst een el amaretto toe.
Voor Cubaanse variant: voeg een scheut rum toe aan de kant en klare chocolademelk.

Voor een light versie vervang je wat melk door kokend water en vergeet je het aftoppen met de slagroom !

Tip:

Ik heb altijd een opengesneden vanillestokje in een pot kristalsuiker staan. Zo kan het aroma lekker in de suiker trekken.