MoodFood - Zoete Couscous

Nodig voor 4-6 pp:
80 g pistachenoten, pijnboompitten en blanke amandelen, gemengd
40 g gedroogde abrikozen
250 g couscous
25 g suiker
250 ml kokend water
90 g zachte boter
2 el extra suiker
1/2 tl kaneel
375 ml hete melk

Verwarm de oven voor op 160''C. Verdeel de noten over een bakplaat enn bak ze in 5 min lichtbruin. Lat afkoelen. Hak ze grof en doe in een kom. Snij de abrikozen n dunne reepjes. doe  ze bij de noten en schep alles om.

Doe de couscous en de suiker in een kom en giet er het kokende water bij. Roer even en voeg de boter en een beetje zout toe. Roer tot de boter is gesmolten. Dek de kom af met een theedoek en zet 10 minuten weg. Roer de couscous daarna los met een vork en schep de helft van het notenmengsel erdoorheen.

Schep over in een mooie schaal en verdeel de rest van het notenmengsel erover. Meng de extra suiker en de kaneel en strooi dat erover heen. Serveer met de hete melk in een kan en laat iedereen zichzelf bedienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten