Joans Kitchen - Mouclade

Snelle versie

Ontdoe van 2 kg mosselen de baard en was ze. Snijd 1 jonge prei-stengel in dunne ringetjes. Doe de preiringen (of lenteuitjes) met 2 tenen in plakjes gesneden knoflook en 2 glazen witte wijn (of Noilly Prat) in een ruime pn. Voeg 2 theelepels Madras curry-poeder toe en breng het mengsel aan de kook. Kieper de mosselen in een vergiet en gooi de open mosselen weg. Doe de mosselen in de pan en leg de deksel op de pan. Zet het vuur hoog en laat 3 minuten koken. Hussel zo nu en dan. Als je het deksel van de pan haalt moeten de mosselen open zijn. Gooi de dichte exemplaren weg. Doe er 1,25 ml slagroom bij en zet de pan op tafel. Serveer en een paar baguettes bij om de geurige, romige nattigheid op te soppen en wees blij dat je tot de gelukkigen behoort.