Weinig tijd ? Lekker origineel. Pasta met rauwe champignons
Dit is een van de creaties waar ik goede herinneringen aan heb en het is zo sneller dan snel gemaakt, dat het bijna genant is. Let op: de citroenschil en de blaadjes van de verrukkelijk geurende tijm maken dit gerecht onweerstaanbaar.Nodig 225 g kastanjechampignons, knoflook, citroen, tijm, peterselie, 500 g linguine, en Parmezaanse kaas
Je snijdt de paddenstoelen in dunne plakjes en doe ze in een kom met 0,8 dl olijfolie extra vierge, een eetlepel Maldon zeezout, een kleine teen fijngesneden knoflook, de geraspte schil en het sap van 1 citroen, en de blaadjes van een paar takjes verse tijm.
Kook de verse pasta volgens de aanwijzingen van het pak in enkele minuten . Laat de pasta uitlekken maar bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta gelijk toe aan de schaal met het paddenstoelen mengsel. Hussel alles goed door elkaar.
Doe er een flinke handvol gehakte peterselie, 2 tot 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en zwarte peper uit de molen naar smaak bij en eet met een jubelend hart.
voor 4-6 personen