Dit oer-romeinse gerecht wordt ook wel Saltimbocca genoemd.
Neem voor 4 personen 2 onbewerkte kalfsschnitzels en halveer ze liggend tot hele dunne lapjes. Bewerk de lapjes met een mezzaluna of een vleeshamer en maak ze mals door er voorzichtig een ruitjespatroon op te hakken.
Leg er een plakje prosciutto di parma op en een plakje mozzarella, bestrooi met een paar kleine verse salieblaadjes. Rol ze strak op en wentel door de bloem. Klop de overtollig bloem er af en zet vast met een sateprikkertje.
Smelt een klont roomboter met wat olijfolie en bak hierin nog wat salieblaadjes. Haal de salieblaadjes eruit en bak de scaloppini hierin in ca 5 minuten rondom bruin. Blus af met een flinke scheut witte wijn. Leg ze op een schaal te rusten en versier met de gefrituurde salieblaadje.
Lekker voor erbij: gnocci en een groene salade.