Joans Kichen - Opkikkerrecept

Kikkererwten met rucola en sherry

Dit is een Nigella recept. Ik hoop dat je ervan genieten zult.
Verhit een eetlepel wokolie met 2 theelepes komijnzaad in een wok. Roer er 2 blikken afgespoelde en uitgelekte kikkererwten, een zak rucolasalade, een lepeltje zout en 0,6 dl cream sherrydoor. Blijf roeren tot de rucola geslonken is en de kikkererwten zijn opgewarmd. Klaar !!

Serveertip: Eet dit samen met coquilles met chorizo. 

Snijd ca 100 g chorizo in plakjes en bak ze in 2 minuten krokant. Haal ze uit de pan en bak de coquilles (100g per persoon) in een minuutje per kant in het chorizovet. Doe de worst terug in de pan, giet er het sap van een halve citroen bij en laat dat even bruisen.

Schuif op een schaal en bestrooi rijkelijk met fijngehakte peterselie.   Smullen maar