Linguini met knoflook, peper & peterselie
& Venusschelpen !
http://www.youtube.com/watch?v=hcAi6JJRWbg
Kookgod Locatelli doet het u voor. Zo moet het en niet anders !
Spoel de schelpen een half uur onder stromend water of laat ze - we moeten zuinig zijn op ons water -een poos in water staan zodat het zand wordt verwijderd.
Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta. Ik raad iedereen aan zijn instructies voor wat betreft de kooktijd van de pasta te volgen, 6 minuten, niet langer! Zo blijft de pasta al dente, en dat is althans zoals ik het wil! En houd een lekkere fles droge witte wijn paraat :)
Snij de knoflookteen in plakjes en de rode peper in ringetjes, eventueel kun je de zaadjes van tevoren verwijderen. Bak de knoflook en de peper tezamen ca 1 minuut.
Kieper de gespoelde schelpen erbij, verhit de pan met de deksel erop een minuutje, blus af met een glas witte wijn en laat nog ca 3 minuten bakken. Schud de pan zo nu en dan om. Verwijder dan de schelpen die gesloten zijn gebleven en de lege schelpjes.
Haal een aanzienlijk aantal van de schelpen leeg, want niemand zit te wachten op een bord vol met schelpjes. Houd er ca 8-10 pp in de pan achter. Proef of de pasta al dente is en giet het water van de pasta er door de zeef uit. Kieper de pasta bij de schelpen in de pan en laat het heerlijke vocht dat uit de vongole is gekomen in de pasta trekken. Schud en roer nog een minuutje, bestrooi met een flinke hand fijngesneden peterselie, nog even schudden en klaar in nog geen 10 minuten. De hemel op aarde!
Tijd voor nog een filmpje??
http://www.youtube.com/watch?v=r5i_MUmiymk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten