Recept hazelnootpasta


Iedere keer als ik hiermee aan de slag ga wijzig ik de 
receptuur een beetje. Doe wat je zelf lekker vindt en 
bepaal zelf je hoeveelheid noten.

Basis-ingrediënten
200 g hazelnoten 
250 g extra pure chocolade, min. 70 % cacao-bestanddelen
30 g suiker (of 2-3 el honing naar smaak)
70 g roomboter
100 ml slagroom
100 ml melk
evt een snufje chilipeper
een snufje zout

Aan de slag:

Steriliseer een mooi glazen potje door er kokend water in te gieten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de hazelnoten 10 min in de oven tot ze gaan glimmen. Schep ze regelmatig om. Verwijder de vliesjes door ze in een handdoek tegen elkaar aan te wrijven. Laat ze afkoelen en draai ze dan in je keukenmachine heel fijn tot ze hun olie gaan loslaten. (Houd een klein gedeelte van de noten apart voor de afwerking). Verbrokkel de chocoladereep. Verwarm de melk en de slagroom en doe hier de suiker bij. Haal de pan van het vuur en smelt de chocolade in het mengsel.  Voeg de hazelnoten toe en roer goed door elkaar. Strooi er een piepklein beetje cayennepeper bij en een snufje zout. Als er een mooie crème ontstaat dan kun je het laten afkoelen. Laat het in een glazen potje druipen en bestrooi met de overgehouden nootjes. 

Als hij nog warm is dan is het heerlijk over roomijs, koud is hij geweldig op een dikke snee witbrood. Beperkt houdbaar (in de koelkast, ca 2-4 weken) 

Leuk om als geschenkje mee te nemen als je bij iemand langs gaat.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten