Het is koud buiten. Mijn keuken ruikt kruidig en warm. Ik heb de kakivrucht van eerder verwerkt in een heerlijke jam. Vanmiddag zijn de kruiden goed ingetrokken en bak ik snel er een paar papadums bij.
Ik geef je hierbij het recept zodat je zelf kunt oordelen of het wat voor je is.
Nodig:
1 kaki-vrucht, 3 bospeentjes, 1/2 envelopje saffraan, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1/2 fijngehakte rode peper, 1 tl harissa, een snufje verse peper en zeezout, een kneepje citroen, een handje koriander en wat wokolie.
Start met wat wok-olie te verwarmen en de fijngesneden sjalot te fruiten met het teentje knoflook en de rode peper. Voeg de harissa toe en roer goed door. Blancheer de in dunne plakjes gesneden bospeentjes 30 sec in kokend water. Zeef ze en spoel ze af onder koud water. Voeg ze daarna toe aan het kruidige ui/knoflookmengsel.
Snijd de kaki in blokjes en voeg ook toe. Voeg een scheutje heet water toe. Bak zachtjes een minuut of 5. Week de saffraan in wat warm water en voeg dat toe aan het mengsel. Knijp er een beetje citroen boven uit en kruid met wat zeezout en zwarte peper uit de molen.
Bak in de hete olie intussen de papadums in een minuut krokant en laat uitlekken.
Laat het mengsel een minuut of 30 zachtjes koken en pureer de chutney in de keukenmachine tot gewenste dikte. Laat dan afkoelen tot gebruik. Snipper er wat korianderblaadjes erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten