Ottolenghi

De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi is zeker een van mijn favoriete koks. Zijn vegetarische kookboek Plenty is niet alleen een feest voor het oog maar ook voor de smaakpapillen. Met de zintuigen op scherp begon ik aan een heerlijk recept met wilde paddenstoelen.


Otolenghi's inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties.


Pakketjes uit de oven

Koken in een pakketje is hoewel het enigszins ouderwets is, zowel gemakkelijk als opwindend. Er is altijd een moment van spanning als aan tafel het pakketje wordt opengemaakt en de aromatische geur vrijkomt. Veel kruiden en malse mini-groenten zijn de volmaakte ingrediënten voor deze bereidingswijze, net als vele soorten vis.

Recept paddenstoelenpakketjes : (4pp)
Geef bij de paddenstoelen een schaal gestoomde rijst, bestrooid met gezouten, geroosterde pijnboompitten of pompoenpitten.

Verder nodig: 300 gr. gemengde wilde of exotische paddenstoelen, 300 g kleine gesloten paddenstoelen, 200 g gekookte krieltjes (met schil), 4 tenen knoflook, 8 el fijngehakte kervel, 4 el fijngehakte dragon, 4 el olijfolie, 8 el slagroom, 2 el Ricard (of Pernod), zeezout en zwarte peper.

Verhit de oven tot 200 ''C. Knip 4 vierkante stukken bakpapier van 35x35 cm.
Veeg de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een vochtige theedoek. Snijd of scheur ze in grote stukken, afhankelijk van het formaat. Snijd de krieltjes in plakjes. Meng alle ingrediënten in een grote schaal zonder ze te breken en bestrooi met peper en zout.

Verdeel het mengsel over de vier stukken bakpapier en vouw de randen naar elkaar toe tot stevige bundeltjes en bind ze dicht met dat leuke rood-witte keukengaren.. Zet ze o een bakplaat en bak ca 17 minuten in de oven. Maak in de tussentijd de rijst en rooster de pitten. Neem de pakketjes uit de oven en laat ze 1 minuut met rust. Dien ze gesloten op zodat iedereen aan tafel zijn pakketje kan openen. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten