Superfood
Recept van Jamie Oliver, heerlijk bij de Chorizo Carbonara van 25 januari !
Nodig: 25 g pijnboompitjes, 1 stronkje roodlof en 1 stronkje witlof, 2 clementines, 100 g jonge bladspinazie (ook superfood), 4 takjes verse munt, 50 g Manchego, 2 el sherryazijn, 2 el extra vierge olijfolie, 1 el vloeibare honing
Rooster de pijnboompitjes een paar minuten in een koekenpan en hussel ze regelmatig om.
Halveer de stronkjes lof en trek de blaadjes los en doe ze in een kom met de spinzazie. Snij de stronkjes in smalle reepjes en voeg ook toe. Pel de clementines en snij ze horizontaal in dunne plakjes, zodat ze op zonnetjes lijken. Pluk de muntblaadjes en voeg ze toe aan de schaal. Schaaf er de manchego over met een dunschiller. Strooi er de pijnboompitten over en maak de dressing door de olijfolie, de sherry-azijn, de honing en de yoghurt te mengen. Giet dit over de schaal en eet met de bovengenoemde Chorizo Carbonara.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten