Joans Kitchen : Cottage cheese

Eenvoudig, lekker en licht:

Hüttenkäse of Cottage Cheese is een kwark-achtige kaas die arm  is aan vetten en koolhydraten, maar heel rijk aan eiwitten of proteïnen, de bouwstoffen voor het lichaam en leveranciers van energie. Eiwitten zitten onder meer in peulvruchten, vlees, gevogelte, eieren, vis, zuivel en noten.

Tip: besmeer eens een pitabroodje of een pistoletje met Cottage Cheese en bestrooi dan met peper uit de molen en zeezout. Beleg daarna met plakjes tomaat en basilicum, of met garnalen en avocado.

Maar je kunt het ook simpel houden en met dukkah (zie blog-archief) bestrooien, of verse kruiden als tijm en basilicum gebruiken om je pistoletje Cottage Cheese op te leuken...

Je kunt er ook een pittige tomatensaus kindvriendelijker maken met wat klodders Cottage Cheese.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Prote%C3%AFne



Geen opmerkingen:

Een reactie posten