Dit recept voor zandkoekjes bakken is lekker oer-hollands. Het kost weinig tijd en is een leuke bezigheid voor je kind na schooltijd. Versier ze met een klontje jam, een hazelnoot of een amandel of een stukje chocolade. Of bestrooi ze simpelweg met wat poedersuiker. Ideaal als verjaardagstractatie in de klas, maar ook erg leuk om aan opa en oma te geven in een mooie verpakking.
Voor ca 30 koekjes
Nodig: 250 g bloem, een half pakje roomboter, 100 g suiker, de inhoud van 1 vanillestokje, 2 eieren, bakpapier, een koekjes-uitsteker (of een klein rond glaasje) en een deegroller.Verwarm de oven voor op 200 'C.
Snijd de roomboter in kleine blokjes. Meng dit met de overige ingrediƫnten met de hand tot een soepel deeg. Het deeg hoeft niet te rusten. Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot een grote (niet te) dunne plak. Laat je kind er vormpjes uitsteken (goed aandrukken). Trek het overgeschoten deeg tussen de vormpjes weg en kneed tot een nieuwe bal en rol deze opnieuw uit. Herhaal het uitsteken tot het deeg helemaal op is. Leg ze op bakpapier en versier naar eigen smaak. Laat ze een kwartiertje in de oven bakken en klaar is Kees!
Succes verzekerd !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten