JoansKitchen: Maisbrood met peper en rozemarijn

MoodFood

Tarwe-vrij en toch een soort brood. Je kunt dit heerlijke maisbrood ook gebruiken om saus mee op te deppen van bijv. Chili con carne. Even makkelijk te maken als cake, maar dan heb je een hartige variant. Varieer dit recept door de chilipeper te vervangen door geroosterde knoflook met rozemarijn.

Verwarm je oven voor op 230 'C. Vet een cakevorm van 30 cm in of gebruik een ovenvaste koekenpan.
Smelt 50 g boter in een pan. Voeg een fijn gesnipperde ui toe en bak die 5 min op matig vuur tot hij zacht en goudgeel is geworden.
Klop in een kom 570 g magere biologische yoghurt en 2 scharreleieren en roer de uien erdoor. Neem een andere kom en meng hierin 225 g maismeel (of polenta) , 140 g bloem, 2 el bakpoeder, 1 tl zout en 1 tl suiker en giet dit over het yoghurt-eiermengsel. Klop dit licht door elkaar en je hebt een beslag.
Giet het beslag in je cakevorm of koekenpan en strijk het oppervlak glad met een mes. Snij een rode peper in ringetjes en schik die over het beslag. Steek in deze ringetjes steeds een plukje rozemarijn en druk enigszins in het broodbeslag. 
Bak het brood 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudgeel is en een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. Laat in de vorm afkoelen, haal hem er uit en snij in punten wanneer je hem wilt opdienen.  Happy days!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten