Vitamine-bommetjes, die naast vitamine A en C ook lypoceen bevatten, een stofje waarvan men zegt dat het goed is voor hart en bloedvaten. Nu is het zo dat lypoceen pas actief wordt door verhitting, dus: deze soep is
goed voor je ♥ !
Snij 2 bakken Roma-tomaten doormidden en leg ze op de snijkant in een grote ovenschaal. Snijd 2 uien in stukken en leg ze ertussen. Pel een paar tenen knoflook en leg ze er ook tussen. Als je ze in huis hebt zijn een paar ontdraadde stengels bleekselderij ertussen ook heerlijk. Besprenkel alles rijk met olijfolie en masseer dat er zo'n beetje doorheen. Zet een half uurtje in een oven van 180 'C. Laat de tomaten afkoelen en trek de velletjes eraf. Zet het geheel in een blender en breng op smaak met peper en zout en misschien een klein beetje suiker. Even proeven dus.
Lekker met een lepeltje zachte geitenkaas en wat granulaat van gerookte paprika
H m m m
Geen opmerkingen:
Een reactie posten