De overgang

DHEA is een natuurlijk middel dat door het lichaam wordt aangemaakt. DHEA wordt ook wel eens aangeduid als de 'feel good drug'. Het houdt je jong en vitaal. Tijdens de overgang verandert er veel en is je lichaam in beweging. De overgang is voor iedere vrouw een proces van transformatie. Het lichaam legt haar moederrol af en er ligt een nieuw hoofdstuk van vrouwelijke verkenning te wachten. Een van de dingen die veranderen is dat je lichaam minder DHEA aanmaakt. In Amerika wordt DHEA als voedingssupplement verkocht. In Nederland is het nog niet in de vrije verkoop maar wel verkrijgbaar als recept tegen overgangsverschijnselen.

Voordat je de overstap maakt naar hormonen of supplementen kun je kijken of je je voedingspatroon kunt aanpassen aan deze fase van je leven. Als je bijnieren in balans komen gaat het lichaam weer over tot productie van DHEA. Het is van belang zo min mogelijk suikers en zo veel mogelijk vezels, fruit, groente, zaden, noten, minder rood vlees en meer (vette) vis te eten (zalm, tonijn, makreel)

Phyto-oestrogenen

Plantaardige stofjes die in alfalfa, hop, cacao, koffie, groene thee, soja, kappertjes en lijnzaad zitten en die als voedingssupplement tegen overgangsverschijnselen kunnen helpen. Overschakeling naar voeding met veel phyto-oestrogenen helpt tegen opvliegers.

Tip: Humus is een stevige dip die heerlijk is als tussendoortje en bevat een stoot phyto-oestrogenen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten