Neem hiervoor de beste tonijn uit pot die je kunt vinden.
Nodig: (170 g) mayonaise, 1 pot tonijn (200 g) 1 citroen, 5 eetlepels zure room, 1/2 theelepel paprikapoeder, 500-600 g gebraden en afgekoelde kalkoenborst, 1 eetlepel kappertjes en 8 ansjovisfilets in dunne reepjes gesneden.
Doe de mayonaise, tonijn, sap van 1 citroen, de zure room en het paprikapoeder in een blender en klop er een saus van.
Maak mooi plakken van de gebraden kalkoenborst en vlei ze op een grote schaal. Smeer er de tonnato-saus over, zodat hjet grootste gedeelte van de kalkoenplakken bedekt is.
Leg er kriskras in kruisjes de ansjovisfilets op en strooi er de kappertjes over. Maak af met wat verse peper uit de molen en wat knisperend zeezout.
Voor 6 personen. Lekker met een radicchio-salade en een hete gepofte aardappel of wat ciabattabrood