Vanavond eet ik haar Italiaanse gebraden kip met paprika & olijven Mmmm Nigellissima !
1 kip van 1,5 kg, bij voorkeur biologisch en met mais gevoerd
1 citroen
wat takjes rozemarijn
3 jonge preien (met worteltjes eraan)
2 rode paprika's, 1 oranje en 1 gele
100 g ontpitte zwarte olijven
(Maldon) zeezout-vlokken en peper uit de molen.
Oven op 200"C voorverwarmen.
Prik een citroen in en leg deze een paar minuten in een pannetje kokend water. Halveer hem en stop de helften in de buikholte van de kip, samen met wat takjes rozemarijn. Maak de prei schoon en snijd ze in een paar grove stukken en leg in een braadslee. Snij de paprika's in grove stukken en doe bij de prei. Strooi de olijven erbij en giet er wat olijfolie over en nog wat takjes rozemarijn. Bestrooi met het zeezout. en peper. Wentel de groeten een beetje door de olie zodat alles een laagje olie krijgt. Leg de kip hierop en bestrooi met nog wat zeezout. Doe hem 60-75 min in de oven. Leg de kip op een snijplank en laat 10 min rusten. Houd de groenten warm in de oven. Doe de oven nu wel uit. Snijd de kip in stukken en leg ze fraai op de groenten. Serveer met pastalinten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten