Nodig: 1-2 el geraspte kokos, 3 el wokolie, 1 ui in ringetjes, 1 rode peper in ringetjes, 1 el geraspte gemberwortel, 2 teentjes knoflook, geperst, 2-3 l Madras kerriepoeder, 1/2 tl piment, 1,5 tl paprikpoeder, 1/2 tl koriander (ketoembar), 3 dl kokosmelk, 800 g visfilets (kabeljauw, griet, schol, tongschar) in repen, peper en zout, 1-2 el citroensap en een flinke bos koriander!
In een droge koekenpan kokos lichtbruin roosteren. Bak de ui, rode peper en gemberwortel in de wokolie 5 min. Knoflook, kerrie, piment, paprika en ketoembar toevoegen en 2 min meebakken. Kokosmelk erdoor roeren en 10 min. zachtjes laten koken tot de vis gaar is. Curry op smaak brengen met peper, zout en citroensap en op bord afmaken met veel verse koriander en geroosterde kokos. Lekker met Basmatirijst.
4 pp
Geen opmerkingen:
Een reactie posten