Raw Food - Superfood

drie redenen waarom Raw Food aan te raden is:

  1. het is supergezond, want natuurlijke, onbewerkte voeding bevat de grootste concentratie van bruikbare voedingsstoffen.
  2. je krijgt er meer energie van en je gevoel van welbevinden wordt versterkt
  3. je geest wordt er helderder van en kwaaltjes als kouvatten, hoofdpijn en blaasontsteking verdwijnen

Rauwe vs. levende voeding

Onderscheid: verse voeding, gekiemd voedsel, superfoods, actieve melkzuurbacterien (probiotica)  en gedroogde voeding.

Verse voeding omvat fruit, groentes en salades en is uitstekend vanwege het hoge water en vitaminegehalte. Verse voeding is vooral belangrijk vanwege de zuurstofverrijkende en base vormende effecten.

Gekiemd voedsel omvat onder meer sprouts, granen en peulvruchten. A.g.v. het ontkiemingsproces bevat het extreem veel vitamines en proteïnen.  Rauwe noten, zaden en peulvruchten worden licht verteerbaar door ze 1-12 uur te laten weken in water. 

Superfood is natuurlijk, plantaardig voedsel dat een hoog arsenaal aan voedingsstoffen zoals mineralen, enzymen, aminozuren en essentiële vetzuren bevat.

Voeding verkregen door melkzuurgisting, zoals karnemelk, yoghurt en zuurkool, bevatten een vriendelijke bacteriëncultuur (Acidophilus, Bifidus), welke de groei van onvriendelijke bacterien (E. Coli, Candida., etc.) remmen en een betere voedselabsorptie bevorderen. Deze producten worden naast de kiemen tot de categorie "levende voeding" gerekend.

Gedroogde voeding is ontdaan van water bij een temperatuur van lager dan 48"C, de temperatuur waarbij enzymen worden aangetast en rauw voedsel dus "gekookt" wordt. 
Enzymen doen nu juist essentieel werk in het lichaam; zij activeren, veranderen, versnellen en vertragen (veroudering) allerlei biochemische processen. We hebben enzymen nodig bij alles wat we doen, ook bij ademhalen, lopen en praten!

Anti veroudering

Gedurende het verouderingsproces raken de natuurlijke enzymen van ons lichaam uitgeput. Natuurlijke ongekookte voeding bevat precies die enzymen die nodig zijn om de voeding te verteren, zodat we de beperkte voorraad enzymen die we in ons lichaam hebben kunnen gebruiken voor zuivering, genezing en heropbouw van ons lichaam.

Zuur/base balans

Om op efficiënte wijze voedingsstoffen en zuurstof op te nemen en om ons te ontdoen van gifstoffen, moet ons lichaam op cellulair niveau in een voornamelijk basische toestand zijn, want een verzuurd lichaam is vatbaar voor allerlei soorten ziektes. Bekend is dat een standaard westers dieet meer bestaat uit zuurvormende voeding (vlees en granen) dan uit base-vormende voeding (groente en fruit).

Mineralen

De zuurgraad van ons voedsel wordt bepaald door de mineralen die het bevat. Mineralen en sporenelementen zijn nodig voor de activering van vitaminen en de enzymen die ons lichaam doen functioneren vormen de basis van alle organen en cellulaire structuren van het lichaam.

Spirulina en Chlorella

Algen en wieren, ook wel Superfoods.  Dit voedsel bevat een bom aan vitaminen en mineralen. Een dieet rijk aan mineralen draagt bij aan de schoonheid van onze huid en haar en aan een positieve gemoedstoestand. En dat is wat we willen!

Doe hier lekker je voordeel mee.